Vesti

Na dobrom smo putu, ali moramo da ubacimo u petu brzinu!

SREMSKA MITROVICA – Dom zdravlja Sremska Mitrovica dobio je novo sanitetsko vozilo. Kako je ova služba uglavnom terenska, nova, efikasnija i dobro opremljena vozila, prave znatnu razliku u kvalitetu usluge.

Liste čekanja za specijalističke preglede su i dalje vruća tema lokalne samouprave i gradonačelnika Nedimovića, koji je istakao da očekuje konačno razrešenje ovog problema do kraja godine.

Gradonačelnik Branislav Nedimović rekao je jutros prilikom obilaska Doma zdravlja, a povodom stavljanja novog vozila hitne pomoći u službu: „Ovo je, možda je to preterano reći, svimirski brod u ovoj vrsti vozila, rekao sam direktoru Doma zdravlja da je Grad spreman da u narednoj godini pokuša da nabavi još dva vozila jer se troši ogroman novac na popravke starih, a možemo to da rešimo na jedan drugačiji način. Dogovorio sam sinoć, tu je bilo malo muke i otpora, sa direktorom bolnice da pokušamo da ovih 600 i nešto pacijenata, što nam je ostalo na listama čekanja, ne možete vi to nikad razrešiti jer svake nedelje dolazi nov priliv, ali tih 600 i neki pacijent koji su nam ostali na listi čekanja, da probamo to do Nove godine da nuliramo, da odradimo ili dve, tri subote ili da odradimo dva, tri poslepodneva, dodatno, u odnosu na njihov rad, pogotovo sa lekarima koji su endokrinološke ili kardiološke struke jer tu imamo najveće liste čekanja, da to više završimo, da stavimo iza sebe i da u 2025. godinu uđemo sa nulom i da onda vidimo jer smo mi ti ili nismo ti koji mogu to da rade, da više ne pričamo o nekim repovima i da se ne vadimo uvek na direktora doma zdravlja i ostalo. Moramo biti ozbiljni jer ovaj narod to očekuje od nas. Dobre su vibracije što se tiče bolnice, to narod govori, mi osluškujemo, ali sad moramo da ubacimo iz treće, četvrte u petu brzinu da završimo tu stvar.”

Bilo je oko 1.600 ljudi na čekanju za najobičnije specijalističke preglede, dodao je Nedimović, uspeli su da spuste tu cifru na 684 pacijenta koji čekaju. U septembru je obavljeno preko 860 pregleda, dok je u istom mesecu, prethodne godine bilo možda 350 do 400, što znači, zaključio je  gradonačelnik, da imamo maksimalno angažovanje naših lekara u bolnici.

„Imamo još dosta planova, zdravstvo nam je na prvom mestu, moramo da obezbedimo kvalitetnu uslugu, a s druge strane kvalitetnu logistiku, odnosno objekte, infrastrukturu i sve što je neophodno da može da funkcioniše zdravstvena usluga. Imamo dosta upita zdravstvenih radnika da se vrate u Sremsku Mitrovicu, dosta stiže meni kao gradonačelniku upita na mejl, prosleđujem ih direktorima bolnice i Doma zdravlja. Jako je značajno imati gotove stručnjake, koji po 10, 15 godina rade u bilo kojoj, za srpske prilike vrhunskoj klinici, kao što je Kamenica ili slično i žele da se vrate. To je velika stvar i spremni su čak da zasnuju radni odnos i na određeno vreme i da presele svoje porodice. Za mene je to velika stvar, ovo govori da to ima smisla i hvala im. Hvala ovim ljudima koji se bore, nemaju ni oni neograničene resurse i mi njih pritiskamo stalno, ne mogu ni oni da rade do beskraja, postoje limiti svega, moramo i o tome da vodimo računa, da ne dođemo u situaciju da neko kaže – neću više i to je realnost, do određenog stepena izdržljivosti. To je druga stvar što je to bilo labavo pre godinu, dve ili pet, ali ne možemo vreme da vratimo, to je jedini resurs koji ne možemo da vratimo. Danas ćemo imati sastanak sa izvođačima radova na rekonsturkciji, direktor bolnice i ja, pa ćemo videti, nije bitan tačan datum, samo je važno da to završimo što pre. Ja ću da stavim kačket, obučem jaknu i odem ujutru u 7, 7:30 h da obiđem sve sam i uđem među pacijente. Rekao sam ono što mi se ne sviđa direktoru bolnice, to su ti redovi pred ortopedskom ambulantom, ne znam zašto se to dešava, na drugim mestima, čak ni u laboratoriji toga nema, da li to stalno tako, to je prva ambulanta čim uđete i to stvara lošu sliku,” rekao je gradonačelnik Nedimović.

Očekuje da će u naredne dve do tri nedelje biti gotova poliklinika, radovi u prizemlju koji obuhvataju bolničke specijalističke ambulante. Kako je istakao gradonačelnika važno je da se to završi što pre.

Direktor Doma zdravlja dr Adil Elhag rekao je: „Vozilo je nabavljeno po konkursu Pokrajinskog skeretarijata za zdravstvo, a vrednost je oko 12 miliona dinara. Veoma nam je bitno da smo osvremenili vozini park hitne pomoći jer je to terenska služba. Ona svoju delatnost obavlja izvan ustanove, tako da je nabavka ovog ovzila neophodna za normalan rad i  funkcionisanje službe hitne medicinske pomići. Ovim podižemo nivo usluge koju pružamo našim sugrađanima.”

Novo vozilo je opremljeno najmodernijom opremom, a direktora Doma zdravlja posebno raduje najava gradonačelnika da će Grad sledeće godine da nabavi još dva ovakva vozila.

Najava događaja

Current Month

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.6764117.0275117.3786