Vesti

Gradonačelnik izvršio smotru novih vozila javnog prevoza

SREMSKA MITROVICA – Gradonačelnik Branislav Nedimović, danas, u nedelju, od 9.30 časova obišao je i pregledao nova vozila koja će uskoro postati deo sistema javnog gradskog i prigradskog prevoza. Ova inicijativa ima za cilj da značajno unapredi kvalitet i efikasnost prevoza i da smanji zagađenje, čime će se iz korena promeniti slika javnog prevoza u Sremskoj Mitrovici.

Nakon što je u sedištu preduzeća „Sirmiumbus” pregledao nova vozila koja će saobraćati u javnom prevozu na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, gradonalečnik Branislav Nedimović je istakao važnost modernizacije i ekološke održivosti.

„Ova nova vozila će omogućiti brži, sigurniji i ekološki prihvatljiviji prevoz za sve naše građane. Nabavljeno je ukupno 19 novih autobusa, od kojih je 16 već stiglo i uključeno u saobraćaj, nova vozila će smanjiti zagađenje i poboljšati uslove putovanja. Ne znam koliko se svi sećamo, pre desetak ili dvanaest godina, javni prevoz je bio postao ozbiljan problem. Nismo mogli da nađemo nekog ko bi došao u grad, kasnije su, nakon vlasničke transformacije sklopljeni ugovori o javno-privatnom partnerstvu sa firmom ‘Sirmiumbus’ za organizaciju gradskog i prigradskog prevoza, komunikaciju sa selima, što je nadležnost lokalne samouprave. Iako ‘Sirmiumbus’ vozi i međugradske linije, to nije naša nadležnost. Danas sam više nego zadovoljan viđenim. Očekujemo da će ovi autobusi značajno poboljšati kvalitet javnog prevoza, ali ćemo kontrolisati sve. Nemojte da se iznenadite kad nas neko vidi u gradskom autobusu da vidimo da li sve funkcioniše, bez obzira da li će to biti 6 ili 7 ujutru. Naš posao je da slušamo ljude, da mislimo o tome, bilo je pritužbi, ali to sad ostaje iza nas i nosioca javno-privatnog pratnerstva, prevoznika, jer ovi novi autobusi su druga dimenzija. Cilj je da iz užeg gradskog jezgra izmestimo sav saobraćaj koji šteti životnoj sredini. Imamo šest autobusa sa Euro6 kvalitetom kakvi saobraćaju i u centrima gradova u Nemačkoj, niko na prostoru Srbije nema ovo, samo Beograd i Sremska Mitrovica,” rekao je gradonačelnik Branislav Nedimović.

Ključne reči novog sistema javnog gradskog i prigradskog prevoza, prema gradonačelnikovim rečima su: fleksibilnost, ekologija i prilagođenost ljudima. Uvodene su i nove linije: Crvena česma – Šašinci, Jarak, kao i kružna linija Sremska Mitrovica, Ležimir, Grgurevci i Bešenovo, Sremska Mitrovica. Prema gradonačelnikovim rečima linije Laćarak – Industrijska zona i Laćarak – Mala Bosna biće ključne za gradski prevoz na gradskoj relacijama. Kako bi autobusi mogli da obuhvate i manje, slabije prohodne ulice biće korišćena i tri nova mini autobusa.

Vladimir Vinš, zakonski zastupnik u „Sirmiumbusu” podrobno je objasnio koje se nove linije uvode i kako će biti korišćeni novi autobusi: „Uključeni su novi autobusi na linijama koje povezuju Laćarak i Industrijsku zonu Jezero, takođe od Laćarka do Male Bosne, odnosno do Kuper standard. Biće uključeni na linijama za Jarak, takođe biće uključena još tri-mini busa koji će saobraćati, jedan kroz Nisku ulicu u Laćarku za Malu Bosnu, drugi iz Kamenjara za Crvenu česmu, a kombi ćemo uključiti već sledće nedelje na nekim linijama. Otovirli smo polaske na relaciji Crvena česma – Šašinci i Jarak, kao i kružna linija iz Sremske Mitrovice preko Ležimira, Grgurevca i Bešenova nazad do Mitrovice. Ove nove linije su već počele sa radom i beležimo interesovanje građana.”

Novi autobusi su prilagođeni su čoveku, a nesluže samo da ih prevezu od tačke A do tačke B, istakao je Nedimović. Ova inicijativa je deo šire strategije grada za unapređenje infrastrukture i kvaliteta života, a građani već sada mogu da očekuju značajna poboljšanja u svakodnevnom prevozu, zaključio je on. Gradonačelnik navodi da je ovo samo prvi korak u strategiji za unapređenje urbane mobilnosti i kvaliteta života u Sremskoj Mitrovici.

Grad Sremska Mitrovica 

Najava događaja

Current Month

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.6764117.0275117.3786