Vesti

Pse lutalice kombijima krišom ostavljaju ovde iz drugih opština

SREMSKA MITROVICA – Gradonačelnik Branislav Nedimović rekao je da Grad ima problema sa sve većim brojem pasa lutalica koje dovoze iz drugih opština i puštaju na našoj teritoriji. To je otkriveno na osnovu snimaka kamera postavljenih u pojedinim delovima grada.

Problem pasa lutalica u našem gradu postaje ozbiljan jer ometaju svakodnevni život građana. Putem kamera za video nadzor, otkriveno je da pse kriomice dovoze ovde i puštaju ih iz susednih opština, posebno iz Mačve.

„Sremska Mitrovica je jedini grad u okruženju koji ima azil za pse čiji je kapacitet 400 pasa koje naše službe zoohigijene tamo odvode kada ih pokupe sa ulica, ukoliko nemaju čip ili nemaju vlasnika tamo ih smeštaju. Ja sam zato zahvalan KPZ-u i upravniku Alimpiću, međutim iz nekih susednih opština i to sa mačvanske strane, kombijima dovoze pse i puštaju u naše atare. Ja ću pozvati predsednike tih opština, i zamoliću ih da vide oko toga sa svojim komunalnim preduzećima. Mi smo postavili kamere, videli smo da na nekih 10, 15 dana periodično istovaraju te pse. Juče je bila jedna „isporuka“ iza bazena, tamo se valjda sakriju sa svojim kombijima pa nam istovare po 10,15 pasa lutalica,” rekao je Nedimović.

„Nama je azil pun, a od toga je pola pasa koji potiču sa teritorije Sremske Mitrovice, a pola je uvezeno. Moraćemo da uvedemo drastične mere, a nisam ja kriv što oni nisu rešili svoje azile za pse. Neću dozvoliti nikad da se neko irga sa nama na ovakav način. Nemojte zaboraviti da ja kada sam bio gradonačelnik prošli put mi nismo imali azil za pse i sa tim problemom smo se borili na drugi način. Čak smo imali jedan protest vlasnika pasa,” dodao je i dalje nastavio: „Mi ćemo policiji dostaviti podatke koje imamo, imamo i registracije. Mi ovde imamo dovoljno svojih problema u svojoj opštini da bi se bavili problemima drugih opština.”

Slučaj je predao nadležnima da dalje postupaju i izrazio nadu da će ovaj problem ubrzo biti rešen.

Najava događaja

Current Month

16sepCelodnevni dogadjaj30Galerija raspisala Konkurs za učešće na sremskomitrovačkom likovnom salonu

20sepCelodnevni dogadjaj21Turnir u fudbalu 3x3

22sep11:0020:30Bogat program za Dan porodice u Maloj Bosni

22sep18:0019:00Predavanje povodom 110 godina Bitke na Legetu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7068117.0580117.4092