Vesti

Gradonačelnik najavio izmene u režimu odvoza otpada iz centra grada

SREMSKA MITROVICA – petak, 23. avgust, 13.45. Gradonačelnik najavio izmene u režimu odvoza otpada iz centra grada – nosi sistem će smanjiti saobraćajni zastoj u radno vreme.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović je najavio izmenu u režimu odnošenja smeća. Dosadašnja praksa je bila da kamioni za komunalni otpad u ulicama centralnog gradskog jezgra odvoze otpad u vreme gradskog špica, kada građani odlaze na posao ili dolaze u centar grada zbog drugih obaveza, što je stvaralo velike saobraćajne gužbe. Zbog toga je gradonačelnik naložio JKP „Komunalije” da iznesu rešenje za ovo pitanje, te će se od sada smeće u centralnim gradskim ulica iz kontejnera odnositi ujutru u 04.30, a od 1. septembra, komunalni otpad iz domaćinstva će se sakupljati i odvoziti noću. Prema rečima gradonačelnika, dosadašnji sistem je Mitrovčanima otežavao svakodnevno funkcionisanje i to se mora rešiti.

„Kada sam pre dvadesetak dana postao gradonačelnik, primetio sam jedan ozbiljan problem u centru grada, pre svega u Ulici Kralja Petra, u Šećer sokaku i u Kazandžiluku, ogromne gužve u saobraćaju u pola osam i osam. Na prvi mah mi nije bilo jasno o čemu se radi, a onda sam shvatio da je problem odnošenja smeća. Kamioni-smećari su gušili saobraćaj, bile su kolone duge po sto i dvesta metara i nije mogao da se reguliše saobraćaj. Odmah sam naložio JKP „Komunalije” da reše taj problem. Od sada će se organizovano odnošenje smeća iz kontejnera vršiti u pola pet ujutru, da ne smeta gradskoj vrevi od sedam časova pa nadalje, a od 1. septembra za fizička lica će se vršiti odnošenje smeća tokom noći, tako da više nećmo imati probleme sa ulaskom kamiona u centar grada i blokiranjem saobraćaja u radno vreme. Mislim da je to logična posledica aktivnog delovanja i da moramo te stvari da sprečimo, jer ako sami sebi ne pomognemo ne znam ko će,” rekao je gradonačelnik Nedimović ovim povodom.

Najava događaja

Current Month

16sepCelodnevni dogadjaj30Galerija raspisala Konkurs za učešće na sremskomitrovačkom likovnom salonu

17sep18:3019:30211 godina od Boja na Ravnju

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.6889117.0400117.3911