Vesti

Predsednik Skupštine grada Vladimir Sanader, zamenik Stefan Vučić

SREMSKA MITROVICA – Za predsednika Skupštine grada odbornici su na današnjoj, konstitutivnoj sednici izabrali Vladimira Sanadera, nekadašnjeg gradonačelnika, a za njegovog zamenika Stefana Vučića.

Do izbora novog predsednika Skupštine grada konstitutivnom sednicom predsedavala je najstarija odbornica Rada Savić sa liste „Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra”, u čemu su joj pomagala dva najmlađa odbornika Saša Babić i Luka Nikolić sa liste „Dr Savo Manojlović – I ja sam Mitrovica – Kreni promeni – Mlada Mitrovica”. Novoizabrani odbornici položili su zakletvu, čime je konstitutisan gradski parlament.

Odbornici su prihvatili izveštaj Gradske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Sremska Mitrovica, nakon čega su im potvrđeni mandati.

Usledilo je glasanje za izbor predsednika i zamenika Skupštine grada.

U novom sazivu Skupštinom grada predsedavaće Vladimir Sanader, diplomirani pravnik. Radnu karijeru započeo je u Gradskoj upravi za privredu i preduzetništvo, obavljao je funkcije direktora Javnog preduzeća za distribuciju prirodnog gasa „Srem gas” i Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica. Bio je na dužnosti zamenika gradonačelnika, od 2016. do 2020. godine bio je gradonačelnik Sremske Mitrovice, nakon čega prelazi u Elektrodistribuciju Srbije na radno mesto direktora ogranka Sremska Mitrovica.

Vladimir Sanader kaže da mu je velika čast i zadovoljstvo što će u narednom periodu obavljati ovu veoma značajnu funkciju. Kako je istakao: „Sremska Mitrovica na izborima je pokazala da je zaista grad demokratije, nismo imali nikakvih incidenata, ni problema, ni u toku izborne kampanje, ni na izborni dan. Na prebrojavanje glasova nije bio ni jedan prigovor, svi rezultati su toliko čisti da niko nije mogao ni najmanju primedbu da stavi na rad biračkih odbora. Tu atmosferu sa izbora planiram da prenesem i u rad gradske skupštine, bez obzira na politička opredeljenja, različite stavove, moja uloga će biti da svi odbornici maksimalno imaju prava da iznesu svoje predloge, da kritikuju, da hvale, da sve što je bitno za građane, za bolji život građana i veći razvoj grada omogućimo kroz skupštinske odluke. Skupština i gradska administracija moraju da prate nove trendove, zahteve građana i novi način života. Mi predstavljamo građane i trudićemo se da ispunimo njihova očekivanja. Pred nama su veliki izazovi i projekti, o tome će mnogo više govoriti gradonačelnik, koji će biti biran u narednom periodu, ali svi moramo da damo svoj maksimum. Nadam se da ćemo lestvicu, koju smo već u prethodnom periodu podigli visoko, na kraju četvrte godine ovog mandata još više podići i za neke buduće generacije ostaviti zaista jedan imponzantan rezultat.”

Za zamenika predsednika Skupštine grada je izabran Stefan Vučić, master inženjer zaštite životne sredine i zaštite od požara. Radio je na poziciji mlađeg savetnika u Upravi za agrarna plaćanja u Ministarstvu poljoprivrede, zamenika direktora Muzeja Srema i stručnog saradnika na javnim nabavkama u Zavodu za zaštitu spomenika kulture. Savezni je fudbalski sudija pet godina, a sada je delegat na saveznom nivou.

„Velika je čast i zadovoljstvo biti izabran za zamenika predsednika Skupštine grada, biti odbornik i služiti građanima. Trudiću se da ovu odgovornu funkciju obavljam na najbolji mogući način, da u Skupštinu grada unesemo dobru, konstruktivnu, kvalitetnu raspravu. Najveću zahvalnost iskazujem građanima Sremske Mitrovice koji su glasali i podržali našu listu i koji su nas izabrali da budemo odbornici. Takođe, dugujem zahvalnost odborničkoj grupi koja me predložila za ovu funkciju i dala mi mogućnost da se pokažem u narednom periodu. Trudiću se  da budem dostupan našim građanima 24 časa i da na najbolji mogući način opravdam poverenje,” rekao je Vučić.

Nakon što su dva odbornika sa liste Grupe građana „Grad za sve nas” vratili mandate, skupština je nastavila rad sa 58 odbornika. Postavljeni su novi sekretar skupštine Miloš Mišković i zamenik sekretara, Jelena Popović, koji su i do sad bili na tim funkcijama. Imenovani su predsednik, zamenika predsednika i članovi dva skupštinska odbora, za mandatno-imunitetna i za kadrovska i administrativna pitanja.

Najava događaja

Current Month

07sep(sep 7)11:0008(sep 8)09:00Obeležavanje godišnjice stradanja Srba na Legetu i Spomen groblju

08sep11:0015:00Karavan spasilaštva na vodi

08sep12:0019:00„Kotlić iz bloka” u Kuzminu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.6595117.0105117.3615