Ostalo, Sport

Odbojka na pesku, turnir na plaži

SREMSKA MITROVICA – Sportski savez Grada Sremska Mitrovica organizuje trunir u odbojci na pesku za decu, u okviru „Leta na Savi”. Odbojka na plaži uvek privlači velik broj učesnika i gledalaca.

Toplije vreme rezervisano je za odbojku na pesku ili bič volej – od engl. beach volley(ball). Odbojka na plaži je kod nas sve popularniji sport, a nastao je kao varijanta tradicionalne dvoranske odbojke. Naša gradska plaža je veoma pogodno mesto za ovu igru.

Srđan Radovanović, profesor fizičkog vaspitanja rekao je nešto više o ovom sportskom programu: „Tradicionalni turnir u okviru Leta na Savi, pravimo svake godine zbog dece. Danas je ovde 50 devojčica, u tri kategorije, od prvog do četvrtog razreda, peti, šesti, sedmi i osmi razred. Danas mogu da igraju i da uživaju u odbojci. Tehnički organizator je Gradski odbojkaški klub Srem Iton, može da igra ko god želi. Tu su deca iz svih škola, imaju otvoreno prvenstvo grada.”

Organizator je Sportski savez grada Sremske Mitrovice, uz podršku Ženskog i Muškog odbojkaškog kluba Srem Iton.

„Okupili smo se na najlepšem mestu u našem gradu, gde imamo rekreativno takmičenje u odbojci na pesku za dečake i devojčice osnovnih i srednjih škola. Imamo preko 20 ekipa, a takmičenja će trajati do poslepodnevnih časova, kada ćemo proglasiti pobednike. Nadamo se da će deca uživati i ostvariti lepe uspomene. Cilj ovog takmičenja je prvenstveno druženje, dok su rezultati u drugom planu. Nadamo se da će deca uživati i ostvariti neke lepe uspomene. Pozivamo sve ljude koji su na plaži, kao i one koji žele da dođu, da podrže naše mlade takmičare,” rekla je Zorana Jakovljević iz Sportskog saveza grada.

Iako je odbojka na pesku u početku bila uglavnom samo zabava, postepeno je prerasla u pravi takmičarski sport, pa je od 1996. godine u programu Olimpijskih igara.

Miona Nedić i Anja Popović treniraju odbojku u Gradskom odbojkaškom klubu Srem Iton i kažu da veoma vole ovaj timski sport, zato što se svi dogovaraju i učestvuju, što se druže i žele jednog dana da postignu i neke značajnije rezultate.

Najava događaja

Current Month

16sepCelodnevni dogadjaj30Galerija raspisala Konkurs za učešće na sremskomitrovačkom likovnom salonu

17sep18:3019:30211 godina od Boja na Ravnju

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.6889117.0400117.3911