Ostalo, Sport

Dva pehara za Sirmium

KRALJEVO. U vikendu za nama u Kraljevu, održana su dva Ekipna Prvenstva Srbije, u subotu za mlađe juniore/ke (U18) i u nedelju za mlađe pionire/ke (U18).

Atletičari Sirmiuma i ovoga puta su imali zapažene nastupe. Prvog dana mlađi juniori su bili treći, da bi drugog dana mlađi pioniri ponovili uspeh starijih klupskih drugara.

U subotu, ekipa iako oslobljena ne nastupanjem kapitena Čikić Strahinje usled povrede, koji je trebao da učestvuje u čak 3 discipline, smogla je snage da dodje do trećeg mesta i osvojenog pehara.

Đonić Stefan je nastupao na 100m, 110m prepone, Lazić Marko u skoku udalj i skoku u vis, Aleksa Milutinović 400m, Mirković Nikola 800m, Spasojević Nenad 3000m, Krnjević Luka bacanje koplja i Ilić Đorđe bacanje kugle. Štafetu 4x100m su činili Krnjević, Lazić, Milutinović i Đonić. U izuzetno kvalitetnoj konkurenciji, zauzeli smo drugo mesto, iako smo imali identičan broj bodova kao drugoplasirana Crvena Zvezda. S obzirom da smo nastupali bez Čikića koji je nosilac i kapiten ove ekipe, primorani na improvizacije, zadovoljni smo što smo se našli na postolju, izjavljuje trener Macanović Slobodan.

U nedelju, mlađi pioniri su nastavili gde su mlađi juniori stali. Ekipu su činili Filip Kovačević 60m, Vuk Došen 800m, Relja Miletić 60m prepone, Teodor Stojković skok u dalj, Ognjen Tubić skok u vis, Mojsin Dejan bacanje vortexa, Andrej Lukić bacanje kugle. Nakon navedenih disciplina dečaci su se nalazili na četvrtom mestu, pred start štafete. 

Da bi se našli na pobedničkom postolju, među tri najbolje ekipe, bilo je potrebno pobediti. Miletić, Stojković, Mojsin i Kovačević su izuzetno ubedljivo trijumfovali u poslednjoj disciplini dana 4x100m i na taj način doneli drugi pehar klubu, namenjen trećeplasiranim ekipama.

Ponosan sam na ove dečake, jer iz takmičenja u takmičenje pokazaju neverovatan karakter. Zaista očekujem da će u bliskoj budućnosti nastaviti uspehe generacije mlađih juniora, ističe trener Slobodan Macanović.

Najava događaja

Current Month

07sep(sep 7)11:0008(sep 8)09:00Obeležavanje godišnjice stradanja Srba na Legetu i Spomen groblju

08sep11:0015:00Karavan spasilaštva na vodi

08sep12:0019:00„Kotlić iz bloka” u Kuzminu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.6595117.0105117.3615