Kultura

Učesnici „Srem Folk Festa” kod zamenice gradonačelnika

SREMSKA MITROVICA – Predstavnici ansambala učesnika 20. „Srem Folk Festa” tradicionalno su boravili danas u poseti lokalnoj samoupravi. Tokom prijema u Gradskoj kući ugostila ih je zamenica gradonačelnika Danica Nedić.

Predstavnici iz Perua, Meksika, Bolivije, Rumunije, Severne Makedonije, srpskog ANIP „Vez” iz Kanade, kao i predstavnici FA „Branko Radičević” iz Sremske Mitrovice tokom svečanog prijema, razgovarali su o festivalu i lepotama našeg grada, ali i o kulturi koju svojom igrom i pesmom predstavljaju. Razmenili su i prigodne poklone, turističke suvenire, zastavice i prospekte.

Zamenica gradonačelnika Danica Nedić, im je tom prilikom poželela dobrodošlicu u naš grad. „Čuli smo prve utiske predstavnika nekoliko učesnika Srem Folk Festa. Sinoć smo prisustvovali spektakularnom otvaranju i prvoj večeri, i svima nama u publici bilo je izvrsno. Sremska Mitrovica bila je na trenutak centar sveta, ako samo kažemo da će nastupati igrači sa pet kontinenata, onda možemo slobodno da kažemo da je ovaj naš festival zaista poprimio međunarodno obeležje i na neki način postao svojevrstan brend Sremske Mitrovice. S obzirom da se okupi veliki broj naših sugrađana i drugih prijatelja festivala, ljubitelja folklora i narodne tradicije i međunarodne i nacionalne kulture, možemo slobodno reći da je ovaj festival značajan za Sremsku Mitrovicu i u privrednom, ali u turističkom smislu i predstavlja izvestan potencijal grada. To nam samo govori da idemo u pravom smeru i dalje ćemo podržavati ovaj naš festival i truditi se svake godine da nadogradimo bar za jednu lestvicu više,” istakala je Nedić.

Izrazila je nadu da će gosti poneti najlepše utiske iz našeg grada. Pozvala je folkloraše da se ponovo vrate u Mitrovicu. Zaključili su da tokom nekoliko dana čitav grad živi u znaku  jubilarnog, 20. „Srem Folk Festa”.

Prijemu su prisustvovali predstavnici folklornih ansambala koji plesom i igrom predstavljaju kulture svojih zemalja i doprinose šarenolikosti programa jednog od najvećih festivala na Balkanu.

Predstavnici ansambala zahvalili su se na toploj dobrodošlici i pohvalili organizaciju festivala, rekavši da je na izuzetno visokom nivou. Izrazili su oduševljenje publikom, Mitrovčanima i samim gradom. Neki su ovde prvi put, a neki su došli ponovo, podstaknuti lepim iskustvom sa prethodnog gostovanja. Fascinirani su gostoprimstvom i lepotom grada na Savi.

Sremska Mitrovica živi 

Srem Folk Fest je omiljen među našim sugrađanima, a cenjen i poštovan na međunarodnoj sceni. Jedan od ciljeva festivala je i da se gostima približi i predstavi Sremska Mitrovica na najbolji mogući način, kao grad bogate istorije i kulturne baštine. Takođe, značajna je i razmena iskustava i saradnje među folklornim ansamblima koji čuvaju tradiciju i neguju umetnost.

Najava događaja

Current Month

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.6764117.0275117.3786