Vesti

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

SREMSKA MITROVICA – Evropska Komisija 2007. godine, proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti, koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima.

Tim edukovanih volontera i stručni saradnik Dušica Runtić Crvenog krsta Sremska Mitrovica su nizom aktivnosti obeležili Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Dana 17. oktobra u prostorijama Crvenog krsta održana je edukacija na ovu temu za visoko rizičnie grupe stanovništva. Pored predavanja , interaktvnim radionicsma istaknut je značaj prevencije trgovine ljudima. Prisutnim učesnicima ove edukacije podeljen je promotivnim materijal.

Istog dana učenicima I godine Mitrovačke gimnazije volonteri Crvenog krsta ukazali su na opasnosti i posledice koje nosi ovaj problem sa posebnim akcentom na mere zaštite mladih ljudi koji su najčešće žrtve trgovine ljudima.

18. oktobra u širem centru grada Sremska Mitrovica organizovana je podela promotivnog materijala sa ciljem da se što više građana upozna sa načinom prevencije trgovine ljudima, ali i sa mogućnošću uključivanja u aktivnosti ovog programa.

Najava događaja

Current Month

19okt19:0020:00Odbojkašice Srema dočekuju Spartak iz Subotice

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.6688117.0199117.3710