Ostalo, Sport

Šest medalja za atletičare „Srema” u Kraljevu

KRALJEVO. Tokom vikenda održana su dva takmičenja na kojima su članovi AK „Srem” učestvovali i vratili se sa šest medalja.

Na prvenstvu Srbije za mlađe pionire održanom u Kraljevu po dosta lošem, hladnom, vetrovitom i kišovitom vremenu, ali i u dosta jakoj konkurenciji osvojene su dve bronzane medalje.

Vanja Kečić je skokom od 4.99m, što je njen novi lični rekord, uspela da se dokopa postolja u disiciplini skok udalj iz zone. Nakon toga je osvojila sedmo mesto na 60m.

Borislav Bežanović je kuglu od 3kg bacio na daljinu od 10.13m što je bilo dovoljno za bronzu na državnom prvenstvu, dok je u bacanju vorteksa bio šesti sa 56.81m.

Na istom takmičenju Isidora Maksimović je u skoku udalj iz zone bila deveta dok je u skoku u vis bila osma, dok je Tea Stanojević u bacanju vorteksa bila trinesta.

Za to vreme je u Beogradu održan Svesrpski kup, na kom su učestvovali predstavnici pet atletskih regiona, tj atletskih saveza Beograda, centralne srbije, Vojvodine, Kosova i Metohije i Republike Srpske.

Takmičenje je zbog lošeg vremena umesto na otvorenom održano u dvorani (osim discipline bacanje koplja).

U ekipnom plasmanu ekipa Atletskog saveza Vojvodine je pobedila a toj pobedi su doprineli i “Sremci” sa dva zlata i dve bronze. Slavko Stević u skoku u vis i Teodora Samac u bacanju koplja su pobedili dok su Jovana Šubatlija na 3000m i Milivoj Ćirić u bacanju koplja bili trećeplasirani.

Najava događaja

Current Month

16sepCelodnevni dogadjaj30Galerija raspisala Konkurs za učešće na sremskomitrovačkom likovnom salonu

20sepCelodnevni dogadjaj21Turnir u fudbalu 3x3

22sep11:0020:30Bogat program za Dan porodice u Maloj Bosni

22sep18:0019:00Predavanje povodom 110 godina Bitke na Legetu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7068117.0580117.4092