Vesti

Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

SREMSKA MITROVICA – Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Sremska Mitrovica, u petak 14. juna 2024. godine, u Gradskoj kući organizovao je svečanost za dobrovoljne davaoce krvi koji su brojnim davanjima krvi zaslužili priznanja Crvenog krsta Srbije.

Ovogodišnji slogan je „20 godina proslave davanja: Hvala vam, dobrovoljni davaoci krvi! ”

Na svečanosti dobitnicima priznanja obratila se g-đa Slađana Mirčeta , zamenica načelnika Gradske uprave za socijalnu i zaštitu životne sredine i sekretar Tatjana Jovančević, koje su potom uručile priznanja dobrovoljnim davaocima krvi za 20, 35 i 50 puta datu krv.

Ove godine, za izuzetan doprinos omasovljavanju i promovisanju dobrovoljnog davalaštva krvi uručena su priznanja Omladinskoj Svetosavskoj zajednici Laćarak i Mesnoj zajednici Laćarak.

Za najuspešnije učenike na likovno- literarnom konkursu „Krv život znači”, istom prilikom uručene su diplome i pokloni.

Povodom 14.juna, na Gradaskom trugu, u periodu od 10 do 13 sati, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Svim dobrovoljnim davaocima, još jednom čestitamo praznik, a posebnu zahvalnost upućujemo humanim Mitrovčanima koji su se odazvali našem pozivu i učestvovali na ovoj akciji, čime su pokazali solidarnost i potvrdili humanost!

Zahvaljujemo se donatorima, Vinariji Brestovački iz Erdevika i Cvećari „Flora” iz Sremske Mitrovice, koji su obezbedili poklone za naše dobrovoljne davaoce krvi.

Najava događaja

Current Month

19okt19:0020:00Odbojkašice Srema dočekuju Spartak iz Subotice

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.6688117.0199117.3710